Лукач: У БиХ се вратило 100 oсоба са сиријског ратишта

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач упозорио је да се више од сто људи вратило у ту земљу са сиријског ратишта, као и да се у Федерацији БиХ шири вехабијски покрет.

Драган Лукач наводи да све безбедносне агенције у БиХ морају да сарађују, поготово када је реч о борби против тероризма.

Наглашава да, уколико се заједнички на томе не буде радило, БиХ може да има много већих проблема са припадницима вехабијског покрета који су углавном били извршиоци терористичких аката.

"Већ постоје подаци да се више од сто људи вратило са сиријског ратишта у БиХ. Реч је управо о припадницима вехабијског покрета који су регрутовани у БиХ у разним параџематима", прецизирао је Лукач у интервјуу Срни, који је пренела РТРС.

Нагласио је да је борба против тероризма сталан процес у којем МУП Српске највише сарађује са САД, чији су инструктори у континуитету присутни са специјалним јединицама МУП-а Српске.

"Убудуће ћемо у тај процес много више ставити наше јединице за подршку и сигурно да можемо да се носимо са свим терористичким активностима и оним групама које би покушале неке терористичке акте на територији Републике Српске", наглашава Лукач.

Напомиње да је тероризам специфичан по томе да се напади врше изненада и на месту које је најмање очекивано.

"Не могу да кажем да је било ко на свету способан да их предухитри у намери да нешто ураде, али морају да буду сигурни да ћемо реаговати веома брзо на то и узвратити много већом снагом него што очекују", поручује Лукач, преноси РТРС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи