Шантић: Све спремно за локалне изборе у БиХ

Председник Централне изборне комисије БиХ Ахмет Шантић изјавио је да су извршене техничке припреме неопходне за локалне изборе који ће бити одржани у недељу, 2. октобра, у свим општинама и градовима, осим у Мостару.

Биралишта ће бити отворена од 7 до 19 часова.

"Сутра ујутру од 7 часова до недеље, 2. октобра, до 19.00 часова је период изборне тишине и нема политичке промоције", истакао је Шантић на конференцији за новинаре поводом одржавања локалних избора и обуке међународних изборних посматрача.

Према његовим речима, у Централни бирачки списак уписано је више од 3,2 милиона бирача, више од 451 оверених политичких субјеката и преко 30.000 кандидата.

"Имамо 6.000 оверених посматрача, око 300 међународних посматарача, односно укупно око 6.000 невладиних организација-посматрача укључујући и политичке субјекте, али само ЦИК које је оверио, придружиће нам се и преко 60.000 оверених посматрача из општинских изборних комисија", најавио је Шантић.

Локални избори биће спроведени за скупштине/већа 57 општина у Републици Српској, 74 општине у Федерацији БиХ, шест градова у Републици Српској - Приједор, Бијељина, Бањалука, Добој, Зворник и Требиње, четири града у Федерацији - Бихаћ, Тузла, Зеница и Широки Бријег, те за Скупштину Брчко дистрикта.

На изборима ће бити изабрано 3.136 одборника/већника, од којих 26 представника националних мањина.

Грађани ће на изборима 2. октобра изабрати и 131 начелника у БиХ, као и 10 градоначелника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво