Узвикујући "Алаху-eкбeр", покушао да гази пешаке у Бечу

Мушкарац турског порекла је у Бечу покушао да гази пешаке својим аутомобилом.

Он је, узвикујући "„Алаху-eкбeр“" кроз прозор, ушао на трг где је возио циљано ка пешацима, који су успели да избегну возило.

Четири патроле полиције, које су звали очевици, успеле су да зауставе рођеног Бечлију, који је на задњем седишту имао Куран, пренели су аустријски медији.

Та „вожња“ подсећа на масакр Алена Ризвановића из Граца, који је данас осуђен на доживотну казну.

Ален Ризвановић, пореклом из Босне, 20. јуна 2015. године је својим џипом усмртио три лица и повредио педесетак људи у центру Граца.

Порота Кривичног суда у Грацу је једногласно оценила да је крив за убиство три особе и за 108 покушаја убиства.

Такође су дошли до закључка да је он урачунљив, иако су два од три психијатра тврдила да је неурачунљив, али су констатовали да треба да буде смештен у установу за психички оболеле преступнике.

Централно питање за пороту је било да ли је Ризвановић урачунљив, пошто се, како је констатовао тужилац Рудолф Фаулер, не може побити да је он са 80 километара на сат ушао у пешачку зону.

Ризвановић је тада убио једног 28-годишњака, једног четворогодишњег дечака и једну 53-годишњу жену, а више од 50 лица повредио.

Саслушана су три психијатра, од којих су два рекла да Ризвановић пати од „параноидне шизофреније“, али је један казао да је био урачунљив, међутим, да је и даље веома опасна особа која је добро знала шта чини, и да је све планирао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво