Пуповац за учешће мањина у руковођењу државним фирмама

Потпредседник СДСС Милорад Пуповац, који преговара са лидером ХДЗ о учешћу мањинских заступника у подршци формирању нове владе, сматра да представници мањина треба да партиципирају у руководствима јавних предузећа, односно да треба престати са праксом да се они третирају као да не живе у тој држави.

"Није природно да на подручју националних паркова једног народа нема иако тамо живе", рекао је Милорад Пуповац за регионалну Н1.

Пуповац, који је јуче учествовао у првом кругу консултација са преедседницом Хрватске о формирању нове владе, објашњава да су неки од њих "по националном кључу" остајали без посла и станова и да то није никоме сметало.

"Ми желимо да кажемо да национални критеријум не треба да буде препрека за запошљавање, а неки су то обрнули. Реч је о томе да национални критеријум не сме више бити присутан и да треба бити отворености за све људе, у складу с професионалним карактеристикама", прцизан је Пуповац.

Он је рекао да у неким државним фирмама у хрватској сада можда има и представника мањина, али су они на "најнижем нивоу".

"Зар је нормално да 20 година након рата средине које су имале водовод од седамдесетих сад имају инфраструктуру водовода, а кроз њих вода не тече. Смиљчић код Бенковца има текућу воду, али у Исламу Грчком вода не тече. Ислам Латински има воду која тече кроз исти водовод. Је ли то нормално или је то дискриминација", запитао је.

Каже да о томе још није разговарао са шефом ХДЗ Андрејем Пленковићем, већ да је било речи да су то питања која треба узети у програм владе.

"Они разумију да то треба решити. Желимо партиципирати у решавању тих проблема. Не ради се о страначким захтевима него о томе да постоје механизми како решити водовод, струју, путеве, политику запошљавања. Зар је нормално да на подручјима Баније, Лике, Кордуна или Горског котара... да се ми боримо за опстанак сваке мале пилане? Је ли нормалније да људи с тих подручја учествују у доношењу одлука? То тражимо", закључио је Пуповац.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи