Мађарска, на конкурс за "ловце на мигранте" 1.000 грађана

Велико интересовање влада међу грађанима Мађарске да буду граничари, након што је почетком септембра мађарска полиција расписала конкурс за 3.000 нових граничара који ће бити распоређени дуж заштитне ограде на мађарско-српској граници.

"Већ се пријавило хиљаду грађана од 18 до 55 година, а интересовало се више од 4.500 људи", рекао је на конференцији за новинаре у Будимпешти Карољ Контрат, државни секретар у Министарству унутрашњих послова Мађарске. 

Карољ Контрат наводи да опасност од илегалних миграција није прошла, да је могућ нови мигрантски талас јер у Турској чека око 3 милиона избеглица, у Либији око милион, а да је у Египту више од пет милиона људи спремно да крене ка Европи.

Због тога је Влада Мађарске одлучила да појача заштиту шенгенских граница са новим граничарима, истакао је Контрат.

У заштити 175 километара јужне мађарске границе са Србијом до сада је ангажовано око 10.000 мађарских полицајаца и војника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи