Независне: Укидају се табле "Добро дошли у Републику Српску"?

На свим граничним прелазима у Босни и Херцеговини ускоро ће стајати застава и обележја државе БиХ, што до сада није био случај, наводе "Независне новине".

Када, на пример, из Црне Горе преко граничног прелаза Ситница код Требиња улазите у БиХ, дочекује вас велика табла са ћириличким натписом "Добро дошли у Републику Српску“" и енглеским "Welcome to Republic of Srpska", али нигде нема никаквог обележја БиХ.

Начелник Одељења за комуникације и међународну сарадњу у УИО БиХ Ратко Ковачевић рекао је за Фену да, када је реч о државним обележјима на граничним прелазима, на њима морају стајати сва обележја државе БиХ.

То је потврдила и портпаролка Граничне полиције БиХ Санела Дујковић, која је рекла да је Савет министара БиХ у марту 2016. задужио све босанскохерцеговачке институције да предузму мере ради отклањања уочених недостатака или неправилности при истицању застава БиХ на институцијама, граничним прелазима и дипломатско-конзуларним представништвима.

"Гранична полиција БиХ задужила је све организационе јединице да уклоне уочене недостатке и замене заставе, те су подељене 144 нове заставе за јарболе и 105 нових застава за смештајне објекте организационих јединица"“, рекла је Дујковићева, преноси Аваз.

Истакла је да на граничном прелазу не може да стоји само табла с називом неког од босанскохерцеговачких ентитета или застава ентитета, а да нису постављене табла и застава БиХ.

Босна и Херцеговина има 83 гранична прелаза, од чега је 55 међународних, а 28 за погранични саобраћај.

У међународне граничне прелазе се убрајају и четири међународна аеродрома у БиХ – Сарајево, Тузла, Мостар и Бањалука.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво