Претња председнику Народне скупштине РС

Председнику Народне скупштине Републике Српске Недељку Чубриловићу стигло претеће писмо узнемирујућег садржаја. Исти имејл стигао на више адреса у РС, кажу у полицији.

Имејл насловљен "У име Алаха, милостивог, самилосног" стигао је на адресу председника Народне скупштине Републике Српске.

"Ваша крв ће тећи улицама, јер сте сами тако изабрали. РС више неће бити", наводи се у мејлу.

Секретар Народне скупштине Републике Српске је обавестио Центар јавне безбедности Бањалука, који ће предузети даље кораке како би се открио идентитет особе која стоји иза ових претњи.

У саопштењу МУП-а РС наводи се да Одељење за високотехнолошки криминал ради на томе да открије са које адресе је порука упућена.

Како преносе медији у БиХ, у полицији кажу да је имејл исте садржине стигао на више адреса у РС.

"Тај исти садржај је стигао на више имејл адреса у РС. Одељење за високотехнолошки криминал од сазнања ради на томе да открије с које имејл адресе је порука упућена", рекла је начелница Одељења за односе са јавношћу МУП РС Мирна Миљановић.

Анонимни имејл стиго је и редакцији Независних новина, где претпостављају да су претње упућене због референдума о Дану РС.

Председник Клуба новинара Бањалука Синиша Вукелић осудио је претње и позвао МУП РС да заштити новинаре од сваке потенцијалне претње. Додао је да овакве ствари не треба узимати олако.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи