Иванић: 9. јануар остаје празник РС

Члан Председништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић гласао је на једном од бирачких места у Бањалуци, а потом поручио да ће 9. јануар остати дан који ће РС обележавати и убудуће.

Они који не буду хтели да обележавају тај дан неће га ни обележавати, рекао је Иванић и додао да је ово делом био покушај изборне кампање СНСД-а Милорада Додика, али да је опозиција у РС својом подршком осујетила тај циљ.

"Ово је једино здраво и разумно решење. Надам се да ће вечерас од седам сати ствари отићи у нормалније токове", додао је Иванић.

"Апелација је била покушај понижења српског народа. Не видим зашто ће РС трпети санкције због референдума. Не видим ништа спорно у данашњем референдуму. Свако ко помишља на неке друге референдуме, ја у томе нећу учествовати, то би био политички авантуризам", рекао је Иванић новинарима.

Апелацију за укидање 9. јануара као Дана РС, јер је то и православни празник Свети Стефан, Уставном суду је поднео бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво