Притвор за припаднике хрватске војске

Одређен једномесечни притвор седморици бивших припадника хрватске војске, који су осумњичени за убиства српских заробљеника 1995. године у БиХ. Против припадника 7. гардијске бригаде "Пума" покренута истрага.

Седморици бивших припадника хрватске војске који су осумњичени за убиства српских заробљеника током акције "Маестрал 2", 1995. године у БиХ, одређен је једномесечни притвор и против њих је покренута истрага.

Истражни судија загребачког Жупанијског суда Мирко Клинжић уважио је предлог Тужилаштва да се осумњиченима одреди притвор због опасности да би могли утицати на сведоке и због тежине кривичног дела.

Осумњичени бивши војници и данас су се као и претходни дана бранили ћутањем.

Медији преносе да је први пут у некој истрази ратног злочина коришћено прислушкивање и тајно праћење.

Ухапшени бивши припадници 7. гардијске бригаде "Пума" из Вараждина осумњичени су да су у септембру 1995. године, у местима Млиништа и Халапићи код Гламоча, за време војне акције "Маестрал 2" стрељали заробљене припаднике Војске РС Радослава Лакића, Пера Видовића, Петра Јотановића, Драгослава Мутића, Борислава Вукића и једног неидентификованог мушкарца.

Припадници хрватске војске су у то време били на територији БиХ на основу споразума Туђман-Изетбеговић, подсећа Хрватска телевизија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво