Изетбеговић: Издвојено мишљење Русије очекивано

Председавајући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић рекао је да Русија већ извесно време неселективно подржава све што долази из Републике Српске и да је очекивано њено издвојено мишљење на заседању чланица Управног одбора Савета за спровођење мира у БиХ, пише "Кликс".

Подршка политичкој авантури, која доводи у питање институције успостављене Дејтонским мировним споразумом, донеће штету свима, и БиХ, и РС, и региону, а у коначници и Русији, рекао је Бакир Изетбеговић.

Осим Русије која је издвојила своје мишљење, остале чланице Савета за спровођење мира су усагласиле заједничку изјаву, која је према речима амбасадора Русије у БиХ Петра Иванцова спорна, јер тражи искључиво уступке РС-а, а не позива на дијалог, што је, сматра Иванцов, потребно у овом тренутку.

С обзиром на то да је за заједнички став чланица Савета потребан консензус, вероватно ће бити заказана нова седница, на којој је потребна проста већина гласова.

Осим Високог представника у БиХ, од којег се очекује да реагује и спречи заказани референдум у РС-у, може да реагује и Уставни суд БиХ, којем је Изетбеговић прошле седмице упутио захтев да нареди одлагање референдума.

"Претпостављам да ће први реаговати Уставни суд БиХ, а да ће иза његове одлуке стати и високи представник, односно међународна заједница", рекао је Изетбеговић за портал Кликс.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво