Милановић: Нисам вређао, ругао сам се

Шеф СДП-а Зоран Милановић поново се обрушио на Србију и српско руководство рекавши да нема ништа против српског народа већ против, како је рекао, чаршије и да српско руководство и "чаршију" није вређао, већ им се ругао.

Милановић је објаснио да појам "чаршија" користи, јер га је и Стјепан Радић стално користио.

Упитан да прокоментарише изјаву српског премијера Александра Вучића да је највећа увреда коју је последњих дана чуо из Хрватске да су Срби и Србија "шака јада", Милановић каже да он може смислити и пуно горе увреде попут оних које "Вучићева чаршија" упућује Хрватској.

Иначе, бивши хрватски премијер је попио кафу са некадашњим председником Хрватске Стјепаном Месићем, који се налази на листи Народне коалиције коју предводи Милановић, а потом су дали и изјаве за медије.

Милановић је, како је пренела ТВ Н1, рекао да некоме ко нема "менталитет силника или покушаја силника" никада неће рећи да је "шака јада".

"Ако је то најгора увреда и квалификација, ја могу смислити пуно горе увреде које његова (Вучићева) чаршија и клика упућују нама", рекао је Милановић и додао да за српско руководство има само једну поруку, а то је да Србија укине закон о универзалној јурисдикцији.

"Онда смо шлус и можемо разговарати", рекао је Милановић.

Постоји, каже Милановић, једна београдска чаршија која би хтела да буде на пет страна света, и због тога, тврди он, "србијански народ пати".

Милановић је приметио да се "ХДЗ тотално слаже с београдском чаршијом".

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се