Радници покушали на силу да уђу у Скупштину Црне Горе

Употребом сузавца у спреју црногорска полиција спречила је око 100 бивших радника Комбината алуминијума Подгорица да на силу уђу у Скупштину Црне Горе. До четвртка чекају одлуку Владе или у понедељак блокирају саобраћај.

Бивши радници комбината предвођени послаником и лидером Радничке партије Јанком Вучинићем покушали су да на силу уђу у Скупштину, где је данас седница парламента.

Они данима протестују јер им нису исплаћене отпремнине у укупном износу од 5,45 милиона евра, а које су им гарантоване раније усвојеним посебним законом.

У тренутку када су радници покушали да уђу у скупштински хол, полиција је употребила сузавац у спреју због чека је неколико радника тражило лекарску помоћ која им је указана.

Бивши радници Комбината алуминијума (КАП), блокираће у понедељак саобраћај на Смоковцу, уколико им Влада у четвртак не испуни захтеве, рекао је Никола Раковић, представник пензионера КАП-а, након разговора са председником парламента Дарком Пајовићем. Каже да се  протести настављају и да ће бивши радници чекати до четвртка, преносе Вијести.

"У четвртак ћемо имати одговор Владе. И даље настављамо са протестима и нико неће одустати од овога. Уколико у четвртак не дође до реализације на седници Влади, ми смо у понедељак на Смоковцу, где ћемо три сата обуставити саобраћај", казао је Раковић.

Он је навео да им је Пајовић казао да ће се заложити за њихов проблем и да ће Влада у четвртак расправљати о њиховим захтевима.

"Верујемо у напоре које ће председник Скупштине да направи према Влади, али настављамо окупљања", рекао је Раковић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво