Амфилохије позива Бога да просвети црногорску власт

Митрополит црногорско приморски Амфилохије поново је оштро критиковао црногорску власт позивајући Бога да их просвети да не буду безбожници јер, како је рекао, немају право да Цркву Христову подређују својим интересима.

Митроплит је на литургији у манастиру Подмаине поручио да они на власти нису ту зато што су најбољи, већ да би се видело да ли су људи или нељуди.

Подсетио је да су аустроугарски окупатори рушили манастир Подмаине и додао да НАТО пакт није ништа друго до наставак аустроугарске окупације.

"Сад се наши главари куну у НАТО пакт. Веле, безбедности ради. То је безбедност коју су давали Мусолини и Хитлер. То је та безбедност. Па још, мало им је и то, него су се одрекли жиле куцавице Црне Горе - Косова и Метохије. И сад им ови њихови изданци кажу да не признају ни границе које су им они поставили"“, рекао је Амфилохије, пренели су подгорички медији.

Подсетио је на последње инциденте у Мушутишту, када Албанци нису дозволили прогнаним Србима да посете тамошњу цркву и гробове својих предака.

"То су урадили они које су црногорски властодршци признали за власт и за државу. Дај Боже да им Бог врати разум и памет“, рекао је он и додао да им они које су признали као државу сада траже територију преко границе, према Васојевићима.

Подсетивши на народну изреку да је отето - проклето. "Не може се на злочину градити будућност, ни своја ни своје деце. Не може се тако градити ни будућност на Косову. Нити може у Црној Гори на братоубиствима и диобама братским. Јер ова данашња Црна Гора, она се не гради на ћивотима Светог Василија Острошкога и Светог Петра Цетињскога, на краљу и господару Николи Првом Петровићу и његовим границама. Она се гради на братоубилаштвом проливеној крви од 1941 - 45. године"“, рекао је Амфилохије.

Посебно је поздравио Русе, који су данас дошли на Литургију, подсетивши да су црногорски власторшци Русији увели санкције.

"Нису то Црногорци, то су Монтенегрини. Замислите ви Црногорце који стављају санкције Русији. То је безумље. Таквог лудила никада није било на овим просторима. То је, заправо, увођење санкција Светом Петру Цетињском који је оставио завештање: Ко се одрекне једноверне, једнокрвне и једнојезичне Русије, да Бог да, живо месо од њега отпадало"“, рекао је Амфилохије.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво