Пуповац: Вучић и Николић за политику помирења у региону

Премијер Србије Александар Вучић и председник Томислав Николић одлучили су да направе заокрет у својој политици, да решšе питање Косова, да наставе политику демократа према чланству у ЕУ и да изграђују политику помирења, посебно с Албанцима, Хрватима и Бошšњацима, казао је потпредседник СДСС Милорад Пуповац.

Милорад Пуповац је је у интервјуу за "Магазин" рекао да му је Вучић дао до знања да садашšње генерације, посебно младе генерације Срба треба чувати од ратних политика и ратних реторика.

Он је додао да је премијер Вучић опредељен ка изградњи најбољих односа с Хрватском.

"Због лошšег политичког стања у нашšој (хрватској) Влади у последњих пола године, то се настоји постићи дијалогом с председницом Колиндом Грабар Китаровић. ШŠто се блокирања тиче, то није начин реšшавања билатералних отворених питања и неће бити ни убудуће", каже Пуповац.

Он је додао да је то погрешšна политика министра спољних послова Мире Ковача која је нарушšила углед Хрватске и која није помогла реšшавању ниједног питања.

"Напротив, Хрватска би много вишšе постигла европским партнерством са Србијом него с блокадама на које водеће земље запада у овом тренутку не гледају ни благонаклоно ни с одобравањем. Тренутни геополитички односи и интерес који постоји према Србији то условљавају. Дакле, хрватско европско партнерство уместо блокаде био би већи изазов за Србију од блокаде", рекао је Пуповац у интервјуу за "Магазин".

Он је, такође, негирао тврдње да се понудио да буде посредник у договору око састанка хрватских ратних ветерана са српским премијером Вучићем, јер му нико од представника ветерана то није ни траžжио, али је, како је рекао, спреман да подржžи свако настојање да се заустави даље погоршšање односа између Хрватске и Србије.

"Мислим да би било добро кад би и представници бранитеља дали свој допринос постизању споразума између Загреба и Београда о процесуирању ратних злочина и правосудној сарадњи између две земље. Досад то није било тако. Уколико неко буде имао озбиљне намере у том смеру, радо ћу помоћи. Овај састанак с Милановићем није био такав", рекао је Пуповац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара