Додик: Милановић пола дана партизан, а пола усташа

Ставови лидера СДП-а Зорана Милановића о Србији и Србима бришу илузију да у Хрватској постоји разлика између "левице" и "деснице", изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик.

"Милановић је по више основа искомплексиран политичар и човек. Живи под теретом имена које неодољиво 'мирише' на српско, губи изборе а не схвата зашто. Милановић пола дана живи као партизан, а пола као усташа, и као већина политичара са хрватске сцене вуче вишевековни комплекс од Срба", рекао је Додик, пренели су бањалучки медији.

Додик сматра да та врста шизофреније у политичком деловању ескалира у једној овако јадној салви увреда, које су само израз Милановиће свеколике немоћи.

Оценио је да је Милановић испао смешан тип када се на све што је рекао погледа са дистанце од два дана.

"У свему може да профитира само Томпсон. Сад може да очекује позив да гостује и на предизборним скуповима хрватске антифашистичке левице", рекао је Додик коментаришући увредљиве и непримерене изјаве Милановића на рачун Србије, Срба и БиХ, које су наишле на осуду званичника, јавности и медија у целом региону.

Милановић је те ставове изнео у уторак у разговору са хрватским бранитељима, који су само дан раније од хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић тражили да им уговори састанак са српским премијером Александром Вучићем како би започели дијалог о смиривању тензија и решењу отворених питања у српско-хрватским односима.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво