Пуповац оштро критиковао Милановића

Председник Српског народног већа и потпредседник Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац оштро је критиковао лидера Социјалдемократске партије (СДП) Зорана Милановић због његових изјава о Србији и БиХ.

"Очито да Зоран Милановић жели бити гори од хрватске деснице и допринети увредама и понижавањима нама суседних држава као што су БиХ и Србија. И на тај начин наноси велику штету својој странци и велику штету Хрватској и њеном угледу у свету и региону", рекао је Пуповац за "Тпортал" поводом тајних аудио-снимака састанка дела удружења ратних ветерана с Милановићем који су пласирани у медије.

Пуповац је оценио да је "реторика Зорана Милановића и његова склоност понижавању, увредама и пљувању других људи, политичких опција, држава и народа веома озбиљан проблем за његову странку и коалицију коју предводи".

"Ако је Зоран Милановић за шаку гласова спреман друге проглашавати шаком јада онда је то озбиљан индикатор беде на коју се усмерава хрватска социјалдемократија. Ако је Зоран Милановић спреман додворавати се десници да би вређао друге земље и народе, онда је то забрињавајуће стање леве политике у Хрватској", рекао је Пуповац.

Аудио-снимке са састанка објавио је Јутарњи лист на сајту, а на њима се, међу осталим, чује Милановић да говори да се власт у Србији понаша бахато, а да је реч о "београдској чаршији".

Уз то је рекао и да Срби желе да буду господари Балкана, али да их је мало, да су "шака јада". БиХ је назвао "земљом без реда и поретка".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи