Орешковић: Шешељ ће бити ухапшен ако покуша да уђе у Хрватску

Одлазећи премијер Хрватске Тихомир Орешковић изјавио је да ће лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ бити ухапшен ако покуша да уђе у Хрватску.

"Ја мислим да сви знамо да је Шешељ у Хрватској персона нон грата и по тој дефиницији он није добродошао, а ако дође, биће ухапшен", рекао је Орешковић за телевизију РТЛ.

Хрватски МУП је крајем марта ове године забранио евентуални улазак лидера радикала Војислава Шешеља у Хрватску због опасности од угрожавања јавног поретка.

МУП је тада обавестио граничну контролу да Шешељу изда решење о одбијању уласка у Хрватску у случају да се он појави на неком од граничних прелаза.

Хрватски Закон о странцима предвиђа могућност да се странцу одбије улазак у Хрватску због опасности од угрожавања јавног поретка Хрватске, националне сигурности или јавног здравља.

Војислав Шешељ је на свом Твитер профилу написао раније данас да је добио дипломатски пасош и да се нада да му хрватске власти "као угледном дипломати" неће правити никакве проблеме.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи