Ухапшено руководство "Подравке"

Због сумње да су умешани у малверзације са акцијама хрватска полиција ухапсила шест особа, међу којима су и бивши и садашњи председник Управе "Подравке" Дарко Маринац и Здравко Шестак. Сумња се да су оштетили компанију за око 35 милиона евра.

Хрватска полиција је саопштила да је ухапшено шест особа, међу којима бивши и садашњи председник Управе "Подравке" Дарко Маринац и Здравко Шестак. Сумња се да су ухапшени умешани у малверзације са акцијама, чиме су оштетили ту компанију за око 35 милиона евра.

Директор полиције Крунослав Боровец потврдио је да су шесторица осумњичених приведена у полицију, али није желео да открије њихов идентитет.

Хрватски медији су известили да су, поред Маринца и Шестака, ухапшени и чланови Управе "Подравке" Саша Ромац и Јосип Павловић, као и директор и сувласник вараждинске "Фима групе" Милан Хорват и директор сплитског предузећа СМС Срђан Младинић.

Како је пренела агенција Хина, неслужбено се сазнаје да су четворица водећих људи "Подравке" осумњичени да су финансијским трансакцијама компанијиних средстава, преко "Фима групе" и СМС од 2006. године, хтели да стекну власништво над деоницама "Подравке".

Медији спекулишу да су незаконитим пословањем ухапшени оштетили "Подравку" за око 35 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи