Путинова посета изазвала застоје у Словенији и околини

Посета руског председника Владимира Путина Словенији и строге мере обезбеђења изазвале су прави саобраћајни колапс на горењском ауто-путу, али се саобраћај све више успорава и на аустријским, мађарским и италијанским путевима који воде ка Словенији, пише "Дело".

Зато треба избегавати смер ка Крањској Гори, Караванкама и Брду код Крања где ће руски председиник и боравити, препоручује љубљански дневник.

Иначе, медији преносе информације саобраћајног информативног центра да је путовање од граничног прелаза Шентиљ до Грушковја продужено за више од један сат и да се на прелазу у Грушковјо чека још додатних 30 минута.

Време чекања је продужено и на прелазима Старод и Обрежје (Брегана), где се на излазак из Словеније чека око 30 минута, као и на помурском аутопуту пред прелазом Пинце према Мађарској, наводи Бета.

Возила стоје и на аустријској страни тунела Караванке, где је колона дуга око 10 километара, а аустријски управљач аутопутева Асфинаг је објавио да је сада за саобраћај затворена веза између излаза код Бељака и тунела Караванке.

За путовање према Хрватској се саветује возачима веза преко Граца и Марибора, или преко Трста на италијанској страни.

Италијански центар за управљање аутопутевима Аутовиа на својој интернет страници извештава да је настао застој на ауто-путу А23 Трбиж - Палманова између излаза Видем југ и Палманове. Возачима се саветује да аутопут напусте на излазу Видем југ.

Застоја на више места има и на аутопуту А4 између Венеције и Трста.

Због посете руског председника биће затворен горењски ауто-пут између аеродрома на Брнику и тунела Караванке, а затим и деоница између Накла и Шентвида, као и део љубљанске северне обилазнице до гробља Жале.

Руски председник допутоваће на љубљански аеродром око 13 часова, а на превоју Вршич присуствоваће свечаности поводом стоте годишњице Руске капелице и на љубљанском гробљу Жале положити венац на споменик руским жртвама у Првом и Другом светском рату. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара