Скуп подршке Турској у Сарајеву

У Сарајеву се одржава скуп подршке турској влади и народу, као и председнику Реџепу Тајипу Ердогану, након што је у Турској 15. јула покушан државни удар, јавили су медији у БиХ.

Неколико стотина учесника окупило се на централном тргу на Башчаршији, машући турским и босанско-херцеговачким заставама, обучени у мајице на којима је на турском језику исписано да су уз народ који се успротивио пучистима и спасао демократију у сопственој земљи, преноси Фена. 

Организатори истичу да ће скуп на Башчаршији трајати целу ноћ.

Амбасадор те земље у Босни и Херцеговини Чихад Ергинај новинарима је изјавио да се организацији скупа придружило готово 40 невладиних организација с босанско-херцеговачким, турским, али и чланством из других земаља. 

Истиче да од 15. јула народ у Турској непрестано држи страже, чува демократију и сопствену државу.

За учеснике скупа у Сарајеву је навео да су дошли да подрже те напоре у очувању највиших вредности.

У позиву медијима за праћење вечерашњег догађаја у Сарајеву, организатори су навели да отворено желе да кажу да никакво зло нити фракција никада неће моћи да наруше суверенитет и заједништво турског народа. 

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи