Турски терориста ухапшен у Хрватској

Међународни терориста, 52-годишњи Мурат Катулај кога Турска тражи због низа терористичких акција почињених на њеном тлу ухапшен је у Костању код Омиша, где се одмарао са породицом.

Катулај, који живи у Немачкој у Костање је дошао на одмор у суботу поподне, а хрватска полиција га је ухапсила већ после три дана одмора које је провео са супругом и троје деце, пише Слободна Далмација.

"Дошао је у неком мерцедесу теренцу, налик на она погребна возила. Није пуно шетао по месту, осим што је куповао храну у трговини Студенац. С њим је два пута била и жена, испричала је једна мештанка.

Турчин је, иначе, изнајмио кућу с базеном, а кућа за одмор има четири звездице.

Према подацима које је сплитска полиција добила на темељу међународне Интерполове тералице расписане за 52-годишњим држављанином Турске Муратом Катулајем, њега Турска тражи због учешћа у више терористичких напада у разним деловима Турске у приоду од 1989. до 2001.

Сумњиче га да је био активиста терористичке организације ТИККО, која убијала цивиле, војнике и полицајце. Интерпол је за њим расписао потерницу пре пет година.

ТИККО је скраћеница за војно крило ултралевичарске Комунистичке партије Турске-Марксистичко-лењинистичке (ТКП/МЛ), названој Ослободилачка војска радника и сељака Турске, пренела је Фена.

Пошто му одреде екстрадицијски притвор највереоватније ће бити изручен Турској, с којом Хрватска има уговор о међународној правној помоћи.

Катулају ће се судити у Турској где му прети казна доживотног затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи