Додик: Изетбеговић није институција, он је само члан Председништва БиХ

Председник Републике Српске Милорад Додик каже да неће бити никаквог састанка СНСД-а и Странке демократске акције, али да је спреман за разговоре на нивоу - председник Републике Српске са Председништвом БиХ.

Додик је за Радио-телевизију Републике Српске рекао да СНСД нема отворених питања које треба решавати са СДА и да зато страначког састанка неће бити.

"И у том погледу, они имају заједничку коалициону власт на нивоу БиХ и сва питања нека решавају горе, иако чујемо у јавности да се СДА и према странкама из Републике Српске у оквиру Савеза за промене, односи преварантски", нагласио је лидер СНСД-а.

СДА се мало прекомбиновао у настојањима да наметне своју политику. И у Федерацији БиХ је отворен проблем са ХДЗ-ом у функционисању Представничког дома у Федерацији, навео је Додик.

"Са политичким партијама из Српске већ смо разговарали о попису и начину на који начин су покушали да га наметну. СНСД има своју јасну политику, а што се нас тиче, СДА је само једна од политичких партија која има своје ставове. У овом тренутку нас не занимају њихови ставови", истакао је Додик.

Додик је рекао да никад није био проблем да се организује састанак представника Републике Српске са представницима са заједничког БиХ нивоа.

"Никада ми није био проблем да се састанем са Председништвом БиХ, јер Председништво је институција. Бакир Изетбеговић и није некаква институција. Он је само бошњачки члан Председништва, као што је Младен Иванић српски, а Човић хрватски. Они заједно су институција, појединачно представљају конститутивне народе и не може нико појединачно одлучивати. Могу само заједно одлучивати, док имају консензус. И у том погледу са Председништвом можемо да се надемо у некој варијанти и да разговарамо о отвореним питањима", објаснио је Додик.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи