Изетбеговић: Додик прешао црвену линију претњом Бошњацима

Председавајући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић спреман је да на било који начин, телефоном или у директном контакту, разговара са Милорадом Додиком о координацијском механизму и оном што је везано за европски пут БиХ, иако, како је рекао, председник Републике Српске прети Бошњацима.

"Мислимо да је Милорад Додик заиста прешао црвену линију претњом Бошњацима да уколико желе да живе у Републици Српској треба да учествују на референдуму који их дискриминише", рекао је председавајући Председништва БиХ и председник Странке демократске акције Бакир Изетбеговић након седнице колегијума странке.

Став колегијума Странке демократске акције је да антидејтонски и противуставни референдум неће бити подржан од Бошњака, преноси Фена и наводи да је СДА позвала све грађане РС, укључујући и Србе, да ни они не подрже незаконити референдум.

Бошњаци ће, како се каже, увек живети на целој територији БиХ, па и на оном делу који се данас зове ентитет Република Српска "и о томе неће Додик одлучивати".

СДА је у саопштењу упутила позив међународној заједници која је задужена за имплементацију свих аспеката Дејтонског мировног споразума да реагује на те претње.

На питање новинара да ли је ипак спреман да разговара са Додиком, Изетбеговић је рекао да је увек спреман да разговара о координацијском механизму и оном што је везано за европски пут БиХ, те да Додик није дефинитивно затворио та врата, али да оваквим својим изјавама квари атмосферу, а онда је тешко радити".

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво