Полиција наредила уклањање шатора из Срба

Ванпарламентарна Аутохтона Хрватска странка права (А-ХСП) добила је рок да шатор и другу опрему уклони с простора уз антифашистички споменик у Доњем Србу најкасније до недеље у седам сати, а не уклоне ли га сами, то ће учинити полиција.

На питање значи ли то да се А-ХСП-у укида дозвола јавног окупљања и уз које образложење, портпарол задарске Полицијске управе Елис Жодан одговорио je како је "организатор пријављеног јавног скупа добио решење о забрани организовања јавног скупа уз образложење да општина Грачац није организатору дала одобрење за коришћење тог простора и постављање шатора и друге покретне опреме, ни усмено ни писано".

Хина преноси да је председник А-ХСП и главни организатор јавног скупа Дражен Келеминец навео да је главни циљ њиховог вишедневног окупљања на месту где се традиционално одржава антифашистички скуп 27. јула, био да организаторе спрече да то учине и ове године.

Ова странка, позната у јавности по глорификацији усташког режима, није током протекле недеље испоштовала захтев полиције да уклони шатор, који је још за викенд поставила крај споменика, где мештани Срба традиционално обележавају Дан устанка.

Како је пренела регионална телевизија Н1 присталице А-ХСП су, уместо да уклоне шатор, само га померили неколико метара од споменика.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије