Више од 1.000 миграната покушало илегално да уђе у Мађарску

У протекла 24 сата 1.060 миграната покушало је илегално да уђе у Мађарску, рекао је Ђерђ Баконди, главни саветник за националну безбедност председника Владе Мађарске.

Мађарски војници и полицајци успели су да спрече 870 миграната да илегално пређу границу, док је 190 ухапшено на територији Мађарске.

Баконди је за мађарску телевизију М1 рекао да сматра да ће нове мере превентивно деловати на мигранте да их одврате од намере да илегално прелазе границу јер ће увидети да нема смисла покушавати јер ће сви бити ухапшени.

По новим правилима, ако нису учинили кривично дело, биће само упозорени и против њих неће бити вођен кривични поступак. Биће враћени до ограде и упућени у транзитне зоне за подношење захтева за азил.

Главни саветник мађарског премијера за безбедност навео је да 10.000 припадника војске и полиције тренутно обезбеђује мађарско-српску границу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара