Јосиповић: Нови избори су једина примерена опција

Бивши хрватски председник и председник странке "Напред, Хрватска!" Иво Јосиповић оценио је да су нови избори једина примерена опција, пренела је агенција "Хина".

Иво Јосиповић је рекао да је у Хрватској хаос који, каже, прети даљим урушавањем демократских стандарда и економског стања.

"Данашње изјашњавање у Влади о политичкој судбини првог потпредедника Томислава Карамарка поново је показало да владајућа коалиција и Влада, оптерећене бројним и врло озбиљним аферама, немају снаге, а ни прави легитимитет да воде земљу", рекао је Јосиповић.

Истакао је да владајућа коалиција нема реформски потенцијал и визију Хрватске утемељену на европским демократским стандардима и економској платформи која може да изведе државу из кризе.

"Као и данас, Влада стално показује разједињеност о важним питањима демократског функционисања власти и кључним питањима унутрашње и спољне политике. Странка Напред, Хрватска! зато сматра да су нови избори једина примерена опција", рекао је некадашњи председник Хрватске.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи