Карамарко: Србија сама крива што се нашла пред зидом

Први потпредседник Владе Хрватске Томислав Карамарко оптужио је власти у Београду да је сама крива што се Србија нашла "пред зидом" јер, како каже, није доследна у политичком опредељењу.

"Они (власт у Србији) морају схватити како тежња великих сила да Србија буде под њиховим утицајем није толика да би Србији омогућила политичку дволичност. Они ће брзо морати да се определе да ли заиста желе да буду део модерне Европе", рекао је Карамарко у интервјуу за сарајевски Дневни аваз.

Карамарко одбацује оптужбе које, како каже, долазе из Србије да Хрватска блокира пут наше земље ка чланству у ЕУ.

"Проблем Београда је заправо у томе што су се сами нашли пред зидом, јер нису доследни у политичком опредељењу", сматра Карамарко.

Карамарко тврди да је Хрватска недвосмилено политички лидер у региону и да нема потребу то стално да истиче, нити да некога тера да јој се политички придружује а истовремено спремна је да понуди сарадњу свима који то желе.

Хрватска је, рекао је, спремна да буде посредник државама региона према ЕУ, али и према САД.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво