Телеграми саучешћа породици Бате Живојиновића

Дан након смрти легендарног глумца Велимира Бате Живојиновића стижу телеграми саучешћа упућени породици.

Руски амбасадор Александар Чепурин упутио је телеграм саучешћа поводом смрти великог глумца Велимира Бате Живојиновића.

"Са дубоком тугом смо сазнали да је преминуо велики глумац, прави симбол нестале добе Велимир Живојиновић. У Русији га се сећају као лепог и неустрашивог борца за слободу своје отаџбине", пише у телеграму саучешћа.

"Без претеривања може се рећи да су дечаци и у Југославији и у Совјетском Савезу расли по узору на ликове, који је стварао Бата. А у СССР-у је имао не само безброј обожавалаца, него и пријатеља - истакнутих совјетских глумаца и редитеља", додаје се у телеграму.

Чепурин је подсетио да је Међународни филмски фестивал свесловенског и православног филма "Златни витез" доделио Живојиновићу 2000. године награду за животно дело - Златну медаљу за посебан допринос филму.

"У тренутку тешког губитка за породицу и најближих знамо да ће Бата заувек остати у нашем сећању као пример правог Србина - антифашисте и пријатеља Русије", истиче се у телеграму. 

Председник Владе Црне Горе Мило Ђукановић упутио је телеграм саучешћа породици глумца Велимира Бате Живојиновића. 

"Напустио нас је бард југословенског глумишта чије ће глумачко умеће остати упамћено на нашим, али и европским просторима. И Црна Гора неизмерно жали због одласка непревазиђеног глумачког великана", наводи се у телеграму саучешћа.

Премијер Ђукановић је додао да бројни ликови којима је Живојиновић зналачки давао живот, не само да ће остати у нашим сећањима, већ ће изразито утицати и на генерације младих глумаца које трају и које долазе, саопштила је Служба за односе с јавношћу Владе Црне Горе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво