Завршена "ускршња пауза", протести у Македонији се настављају

Грађанска иницијатива "Протестујем" поново је, након ускршње паузе, одржала протесте у Скопљу и другим македонским градовима на којима су демонстранти тражили оставке председника Македоније Ђорђа Иванова и повлачење његове одлуке о аболицији одговорних у афери "прислушкивања", као и одлагање избора заказаних за 5. јун.

Протест у Скопљу почео је окупљањем испред зграде Специјалног јавног тужилаштва, а затим су грађани кренули ка згради Собрања.

Полиција је поставила кордон испред зграде Основног суда Скопљу где су грађани узвикивали да је Македонији потребна правна држава и бацали фарбе као и на ранијим протестима.

Затим су се демонстранти упутили до зграде владе, преноси МИА.

У Битољу учесници протеста грађанске иницијативе "Протестујем" су се окупили испред зграде општине где су затражили и оставку градоначелника Владимира Талеског.

Протест у Битољу је завршен мирно а демонстранти су поклонили полицајцима ускршња јаја, након чега су се разишли, преноси МИА.

У Струмици грађани су се такође окупили испред општине након чега су прошетали централним градским улицама уз повике "Нема правде, нема мира".

Скуп је завршен без инцидента, а демонстранти су најавили окупљање сваке вечери све док се не испуне њихови захтеви.

У Прилепу су грађани поручили да је "доста било празновања, те да се револт наставља".

"Са прилепским инатом нико досад није изашао на крај. Зато ми грађани, који свакодневно излазимо на улицу тражећи и борећи се за слободу, правду и једнакост, захтевамо повлачење одлуке о аболицији, оставку председника Ђорђа Иванова, повлачење одлуке о изборима 5. јуна", рекао је окупљеним грађанима један од лидера грађанске иницијативе "Протестујем" Филип Попоски.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи