Руже из Добровољачке завршиле у Миљацки

Након што су бачене у контејнер, па враћене на првобитно место, беле руже које су чланови породица страдалих припадника ЈНА и делегација РС положили на место страдања војника у Добровољачкој улици у Сарајеву бачене су у Миљацку.

Недуго након одласка породица и делегације Републике Српске, који су дошли да одају почаст војницима ЈНА, убијеним приликом повлачења из Сарајева 1992. године, радници Комуналног предузећа "Рад" бацили су цвеће у контејнер, заједно са смећем.

Уследиле су критике и осуде, а премијер Кантона Сарајево Елмедин Дино Конаковић изјавио је да је то "срамотан чин" и да то "није Сарајево".

После неколико сати, непозната особа вратила је цвеће из контејнера на првобитно место.

Међутим, то исто цвеће убрзо је бачено у Миљацку, јавља репортер Ослобођења.

Иначе, први пут се дешава да се цвеће склања са улице истог дана када је и положено. Претходних година, чекало се да свеће изгоре, а цвеће се осуши.

У Добровољачкој улици у Сарајеву породице и званичници из Републике Српске су обележили 24 године од страдања војника ЈНА.

Скуп је пратило јако полицијско обезбеђење.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи