Митов: Загреб има право да тражи испуњење критеријума

Бугарски шеф дипломатије Даниел Митов је у Загребу рекао да Хрватска има право да захтева да Србија испуни неке критеријуме у преговорима са ЕУ у поглављу 23, као и да Софија има одређена питања која треба да се разјасне везано за права бугарске мањине у Србији.

Даниел Митов је рекао да је испуњавање критеријума веома важно, а да "поглавље 23 условљава испуњавање одређених критеријума".

"Наши хрватски пријатељи имају право да захтевају испуњавање тих критеријума и помоћи ће на сваки могући начин да што брже дође до тога", одговорио је Митов на питање новинара да ли Бугарска подржава хрватску блокаду отварања поглавља 23 у приступним преговорима Србије и Европске уније.

Митов је, како је пренела Хина, навео да и Бугарска има одређена питања која треба да се разјасне око права бугарске мањине у Србији.

"Свакако захтевамо да та питања буду разјашњена током тих свих разговора", нагласио је Митов на заједничкој конференцији за новинаре са хрватским колегом Миром Ковачем.

Поглавље 23 се тиче правосуђа и темељних права.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи