Британски путнички авион пресрели мађарски ловци

Авион британске авио-компаније "Бритиш ервејз" пресрела су два борбена авиона изнад Мађарске након што је изгубио контакт са контролом лета, јављају британски медији.

Авион БА108 летео је из Дубаија за Лондон када га је уочило мађарско Министарство одбране, али контрола лета није обавештена о присуству летилице, пренео је Дејли мејл.

Два мађарска "грипена" послата су да испрате и идентификују авион након што је ненајављено прошао преко мађарске границе у суботу поподне.

Према безбедносним протоколима, пилоти морају да успоставе контакт са контролом лета када прелазе из ваздушног простора једне, у ваздушни простор друге земље.

Када авион "Бритиш ервејза" није то урадио, мађарски званичници су издали највиши ниво узбуне и два борбена авиона су послата да идентификују летилицу и постарају се да безбедно настави пут, пренео је Телеграф.

Мађарски ловци су полетели у 12.55 по локалном времену пре него што је авион ступио у комуникацију са контролом лета, а вратили су се у базу у 13.21.

"Комуникација са контролом лета је брзо успостављена и авион је нормално слетео на Хитроу", рекао је портпарол "Бритиш Ерлајнза" за Мејл онлајн тревел.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво