Црна Гора, две ускршње посланице

Православни верници у Црној Гори и ове године добили су две ускршње посланице - Митрополије црногорско-приморске, односно Српске православне цркве и неканонске Црногорске православне цркве.

Митрополит црногорско - приморски Амфилохије је у својој ускршњој поруци навео да се у Христу и његовом "жртвовању за живот света" открила пуноћа божанске љубави.

Поручио је да прослављање Васкрса није просто обичај већ је светковање и прослављање оствареног вечног смисла човека и свега постојећег, а да светлост Христова "просвећује све и сва", наводи се на сајту Митрополије црногорско-приморске.

Амфилохије је на Велики петак са свештенством у Цетињском манастиру служио вечерње са изношењем плаштанице, пренела је РТЦГ.

Амфилохије је у говору после службе рекао и да се људи и данас деле на оне који суде господу и прикивају га за крст и на оне који целивају његове ране. Он је рекао да је у прошлим временима можда више било оних који су признали Христа, наводи РТЦГ.

Митрополит ЦПЦ Михаило позвао је у посланици поводом предстојећег Васкрса Црногорце да опросте једни другима увреде и неправду.

Михаило је у посланици  грађане позвао да опросте и онима који вређају Црну Гору, цркву и националне осећаје.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се