Кардинал Бозанић честитао Ускрс

Загребачки надбискуп, кардинал Јосип Бозанић упутио је честитке поводом Ускрса патријарху српском Иринеју и митрополиту загребачко-љубљанском Порфирију Перићу, као и епископима, свештенству, монаштву и православним верницима.

"Исусовом муком, смрћу и васкрснућем преображена је сва историја човечанства. У његовој муци сабрана је мука свих невиних, патња потлачених, одбаченост прогоњених и понижења праведних. Његова славна победа над грехом и смрћу улила је у душе верника непоколебљиву наду да је Бог Свевладар, да Он у руци држи свет и његову будућност, да Он у својој брижној и верној љубави носи патњу невиних и никада их не напушта", наводи кардинал Бозанић у честитки патријарху Иринеју, пренела је Хина.

"У атмосфери ускршњих празника радосног Вам срца изражавам духовну близину и заједништво вере у Христу Ускрслом", закључује у честитки патријарху Иринеју.

Бозанић је Ускрс по Јулијанском календару честитао и митрополиту Порфирију Перићу, захваљујући њему и патријарху Иринеју на честиткама које су упутили за Ускрс по Грегоријанском календару.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи