Протест Албанаца у Скопљу завршен без инцидената

Неколико албанских партија и удружења протестoвало је у Скопљу. Митинг прошао без инцидената. Демонстранти су узвикивали пароле против коалиције ВМРО-ДПМНЕ и албанске Демократске уније за интеграције Алија Ахметија, захтевајући одговорност за прошлогодишње инциденте у Куманову.

Око 2.000 Албанаца протестовало је у центру Скопља против коалиционе владе ВМРО-ДПМНЕ Николе Груевског и Демократске уније за интеграције Алија Ахметија.

Демонстранти су узвикивали пароле против власти, укључујући: "Уа Груевски, уа Ахмети".

Носили су албанске и америчке заставе, као и транспаранте исписане на албанском језику, а неки од њих се односе на случај "Монструм", јавили су македонски медији.

На једном од транспарената писало је "Албанијо, где си, гори Илирида", а медији наводе да су демонстранти скандирали и "ВМРО криминалци", "Убице" и "ОВК".

Зијадин Сеља је истакао да су Албанци у Македонији дискредитовани током последњих 25 година и да они зато имају много разлога да протестују.

Протест је протекао без инцидената, а полиција је била распоређена у околини важнијих објеката у центру града, јављају скопски медији.

Демонстрације су организовали Покрет за реформе (ДПА), Удружење бивших политичких затвореника и прогоњених Албанаца у Македонији, Организација војних ветерана (ОНА) и друге албанске организације.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи