Протести у Скопљу, осми пут

Грађанска иницијатива "Протестујем" по осми пут је вечерас организовала протест у Скопљу против одлуке председника Ђорђа Иванова о аболицији политичара умешаних у аферу "Прислушкивање".

Демонстранти траже његову оставку, измену одлуке о изборима заказаним за 5. јун и формирање експертске владе, преноси МИА.

Протест је почео испред Специјалног тужилаштва и продужио се испред Собрања, а очекује се да се грађани упуте након тога према Влади Македоније.

Протести се  одржавају и у Охриду, Кавадарцима и Кочанима, јавила је МИА.

Протести који већ другу недељу потресају Македонију, у среду су добили име – шарена револуција, понајвише због боја којима демонстранти гађају зграде државних институција и објекте саграђене у склопу пројекта "Скопље 2014". 

Лидер опозиције Зоран Заев одбио je позив на бечке преговоре док председник Ђорђе Иванов не повуче одлуку о аболицији осумњичених у афери прислушкивања 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи