Аустрија, држављанин Србије убио жену и свастику насред улице

У аустријском месту Капфенберг држављанин Србије сачекао је испред једног тржног центра своју супругу и њену сестру и убио их. Према првим информацијама, мотив за злочин је предстојећи развод брачног пара. Мушкарац је, приликом хапшења, навео да је убиство извршио под дејством алкохола и наркотика.

Полиција је саопштила да су жртве, као и убица српски држављани који су настањени у околини Капфенберга.

Код жена се ради о две сестре - 30 и 29 година, а осумњичени за убиство је супруг старије жртве. Осумњичени је, како је саопштено, у понедељак, сачекао испред једног тржног центра.

Старија жртва је мајка троје, а њена сестра мајка двоје деце.

Бројни сведоци двоструког убиства обавестили су полицију, која је убицу ухапсила недалеко од места злочина на једној бензинској пумпи.

Према првим информацијама, мотив за злочин је предстојећи развод брачног пара, који осумњичени за убиство није могао да прихвати. Њега је супруга напустила две недеље пред убиство.

Он је, приликом хапшења, навео да је убиство извршио под дејством алкохола и наркотика.

Сведоци тврде да је био веома суров приликом убиства две жене, да их није само избо, већ по њима и скакао. Жене су услед напада задобиле бројне убоде ножем, а полиција указује да још увек не може навести број, те да је то предмет обдукције.

У нападу на жене повређен је један мушкарац који је покушао да помогне жртвама.

Један његов земљак, који познаје убицу, под именом Раде, пренео је медијима да је нападач пре две године напрасно постао велики верник, иначе муслиман. Он је био незапослен и често је ишао у џамију.

Током преподнева он је наводно најавио злочин, рекавши: "данас ћете чути о мени".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи