Избеглице се вратиле у Идомени, чули да се пробија граница

Мигранти су поново нагрнули у камп у Идоменију на грчко-македонској граници након што су чули да ће граница бити силом отворена, преноси АФП.

AФП наводи да се више десетина избеглица пуних наде окупило данас на железничким шинама у Идоменију и код граничне ограде певајући и чекајући остале да дођу, док су поред њих стражарили грчки полицајци у опреми за разбијање демонстрација.

Млади сиријски избеглица казао је грчким медији да кружи прича да ће страни новинари и званичници Црвеног крста помоћи избеглицама да силом пробију ограду и уђу у Македонију.

"Чули смо данас да ће се граница отворити и дошли смо да је пређемо. Рекли су нам да ће Црвени крст и 500 новинара из целог света бити уз нас, казао је он, не наводећи ко је био извор те информације.

Други млади сиријски избеглица рекао је да је његова сестра, која живи у Немачкој, прочитала исту тврдњу на интернету и јавила му.

АФП подсећа да се грчке власти труде да евакуишу око 11.600 људи који су заглављени у кампу у Идоменију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара