Радончић мора поново у притвор

Због кршења мера забране лидер Савеза за бољу будућност Фахрудин Радончић мора да се врати у притвор, одлучио је Суд БиХ.

Кршење мера забране Тужилаштво је документовало видео-записима и фотографијама, које су снимљене само неколико сати након Радончићевог изласка на слободу у Avaz Twist Tower-u.

Радончић је ухапшен 25. јануара и до 17. фебруара био је у притвору. Суд БиХ му је изрекао мере забране које су подразумевале контактирање и састајање с осталим оптуженим у том кривичном предмету, као и забрана контактирања са свим представницима штампаних и електронских медија у вези с кривичним поступком који се води против њега.

Суд БиХ потврдио је 15. фебруара оптужницу против Радончића, Бакира Даутбашића, Зијада Хаџијахића и Билсене Шахман. Тужилаштво БиХ оптужило је Даутбашића и Шахманову да су покушали да изврше утицај на сведока Азру Сарић да лажно сведочи на суђењу Насеру Кељмендију на Косову.

Радончић, делегат у Дому народа парламента БиХ, у оптужници је означен као организатор кривичног дела, а остали као извршиоци.

Радончић је оптужен да је у договору с Даутбашићем настојао од Зијада Хаџијахића, сада већ бившег запосленика у америчкој Амбасади у БиХ, сазнати да ли је у вези с притиском на Сарићеву отворена истрага и, ако јесте, да покуша утицати да се истрага затвори, јавила је регонална Н1 ТВ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво