Мајке Сребренице предложене за Нобелову награду за мир

Босанскохерцеговачка дијаспора из Скандинавије предложила је Удружење "Мајке енклава Сребреница и Жепа", невладину организацију "Жене у црном" и Институт за тражење несталих особа БиХ за Нобелову награду за мир.

Представник групе грађана дијаспоре из Скандинавије, која је формулисала предлог заједно с неколико професора са тог подручја и послала га Комитету за доделу Нобелове награде, Един Османчевић изјавио је за Фену да сама номинација представља симболичан чин да се скрене пажња међународне јавности на ове три организације, које су својим несебичним и хуманим радом заслужиле ово признање.

"Номинација за Нобелову награду 2016. дошла је као предлог грађана из дијаспоре из Скандинавије и израз је воље те обавеза свих грађана да препознају напоре појединаца и организација у њиховој борби за правдом и истином", истакао је Османчевић.

Номинација је упућена 30. јануара.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи