Младић из Плава погинуо у борбама у Сирији

Осамнаестогодишњи Ернад Хусеиновић, из Плава у Црној Гори, убијен је у јануару борећи се на страни Исламске државе у Сирији, пишу приштински медији на албанском.

Породица Хусеиновић (албански медији су писали да је реч о презимену Хисенај) је ових дана сазнала за смрт свог члана. Подгорички Дан незванично сазнаје да је младић погинуо 20. јануара и да је више од пола године провео на ратишту у Сирији.

У Сирију је отишао преко Немачке, а једно време је живео у Бохуму, где је ступио у контакт са лицима која су му помогла да се придружи џихадистима.

Реч је о четвртом случају погибије грађана Црне Горе на ратишту у Сирији у последње две године.

"Хусеиновић је погинуо 20. јануара у бомбашком нападу у Сирији. Породици је јављено да је страдао, а посмртне остатке нису могли да преузму због начина на који је страдао. Он је у Сирију отишао преко Немачке, где је једно време живео. Више детаља не можемо саопштити", потврђено је Дану у полицији.

Према доступним подацима, на ратишту у Сирији погинули су и Мирза Хаклај из Подгорице, Адис Салиховић из Рожаја и Дамир Слаковић из Бара.

Како сазнаје подгорички лист, пре недељу дана група од 20 црногорских грађана покушала је да се преко Португалије пребаци у Сирију. Осујећени су на аеродрому у Лисабону и сви су враћени у Црну Гору. Међу њима је била и ћерка једног угледног лекара из Плава а њој је то био други покушај да се домогне Сирије. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи