Словенија, најмање пет особа погинуло у ланчаном судару 70 возила

Најмање пет особа је погинуло, а 30 повређено, у великом ланчаном судару који се догодио поподне на једном ауто-путу на западу Словеније, саопштила је полиција.

Полиција је навела да је око 70 возила, међу којима аутобус и неколико камиона, учествовало у удесу око 70 километара југозападно од Љубљане.

 

Верује се да је узрок несреће густа магла, која угрожава акцију спасавања.

Несрећа се догодила на главном ауто-путу који повезује престоницу Љубљану са јадранском обалом.

Неколико словеначких медија је јавило да је пет људи погинуло, а на десетине повређено у ланчаном судару близу излаза Сеножече, око 40 километара североисточно од Копара.

Начелник ургентног центра у КБЦ Љубљана Анже Кристан рекао је за телевизијску станицу ПОП ТВ да је седам повређених већ стигло у болницу, а да је још неколико на путу.

На фотографијама очевидаца објављеним на онлајн медијима може се видети на десетине згужваних аутомобила, од којих су неки заглављени испод камиона.

Пут је затворен за саобраћај док хитна помоћ, ватрогасци и полиција настоје да пруже помоћ и расчисте место несреће.

Уколико биланс настрадалих о коме извештавају медији буде потврђен, биће то најсмтоноснији ланчани судар у историји Словеније и један од највећих када је реч о броју возила која су учествовала у судару, навела је СТА.

 

 

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво