Читај ми!

Кријумчар приморан да клекне крај тела утопљене деце

Турски кријумчар људима Ак Оскарт, чији је брод доживео бродолом у којем је погинуло троје деце, појавио се пред судом на грчком острву Самос.

Ак Оскарт (20), чији је брод доживео бродолом, тренутно се налази у притвору и могао би бити оптужен за убиство, кријумчарење избеглица и изазивање бродолома, преноси Скај њуз.

Ухапшен је пошто су камере Скај њуза снимиле мигранте који ризикују живот на путу ка Европи.

Брод се преврнуо на путу од турске обале до грчких острва у ноћи између четвртка и петка.

Грчка полиција приморала је Оскарта да клекне поред тела утопљене деце – четворогодишње девојчице и два двогодишња дечака – на броду којим је заједно са преживелим мигрантима превожен на Самос.

Полицајци су му рекли "погледај", а он је после пар тренутака спустио поглед, али кад је угледао оца који је идентификовао двогодишњег сина, расплакао се.

На броду је било 12 мушкараца, пет жена и шесторо деце. Кад су спасиоци стигли до брода који је тонуо, троје деце се већ утопило.

Оскарт је негирао да је добио новац да управља бродом, већ је рекао да су га четворица људи у Турској натерала на то.

Такође је признао да никад раније није управљао бродом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара