Читај ми!

Клиника у Грацу заменила бебе, мајка сазнала истину после 25 година

Након 25 година једна мајка је, након што је дала крв, установила да дете, о којем се бринула две и по деценије, није њена рођена ћерка. Како пише бечки дневник "Клајне цајтунг", дошло је до замене беба у клиници. Тужба породице одбачена због застарелости.

У периоду између 15. октобра и 20. новембра 1990. на Универзитетској клиници у Грацу дошло је до замене беба, пише бечки дневник Клајне цајтунг.

Ова грешка откривена је тек недавно приликом добровољног давања крви.

Породица, која се суочила са овом неочекиваном вешћу, оптужила је клинику и тражи да се пронађе њихово рођено дете. Они су поднели кривичну пријаву тужилаштву, а поступак је одбачен, уз образложење да је случај застарео.

"Није доказано да се то десило код нас. Ми смо са породицом у контакту и трудимо се да расветлимо случај. Ако се замена догодила стварно код нас желим да се, у име клинике, извиним погођенима", рекао је директор Универзитетске клинике у Грацу Гебхард Фалцбергер.

Клиника указује да је у периоду када је дошло до наводне замене рођено 200 девојчица, те би, да се случај у потпуности расветли, било неопгодно да 200 жена пристане на ДНК тест.

Болница је, због овог случаја, формирала посебан тим који ће свим женама, које то желе, омогућити добровољни ДНК тест.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи