Велика Кладуша, ухапшени са заставом ИД

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (Сипа) ухапсили су три особе, код којих је пронађено оружје и застава Исламске државе.

Сипа је саопштила да су претресени објекти на три локације "с циљем проналаска и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку".

То је наставак акције "Дамаск", која има за циљ откривање особа за које се сумња да су у вези с радикалним исламским тероризмом.

Сипа је навела да су у акцији пронађене и ручне бомбе, томблонска мина, противпешадијске нагазне мине, већа количина муниције, мачета, застава Исламске државе, као и пластични шаблон за осликавање обележја Исламске државе.

Акција је спроведена по наредбама Суда и Тужилаштва БиХ у сарадњи с полицијом Унско-санског кантона.

"Особе лишене слободе приведене су у службене просторије Сипе, где ће бити криминалистички обрадене, након чега ће се, сходно упутама поступајућег тужиоца, одлучити о њиховом даљем статусу", саопштила је Сипа, а преносе медији у БиХ.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво