Шок-бомбе и каменице на грчко–македонској граници

Група миграната покушала је да уђе у Македонију из Грчке, бацајући каменице на полицију. У нередима је повређено 18 полицајаца, саопштили су македонски званичници.

Министарство унутрашњих послова је саопштило да су од 18 повређених полицајаца, двојица хоспитализована.

До нереда на граничном прелазу Ђевђелија дошло је пошто су македонски војници почели да затварају део границе подизањем 2,5 метра високе ограде. Неколико полицијских и војних возила је оштећено у нередима, наводи се у саопштењу министарства.

Грчка агенција АНА је јавила да је македонска полиција испалила шок-бомбе у правцу миганата.

Један мигрант је тешко повређен пошто га је ударила струја на железничкој станици у месту Идомени, на грчкој страни границе, навела је полиција.

Фотограф Франс преса известио је раније да је видео војнике како користе тешку машинерију да подигну ограду близу Ђевђелије, на главном путу северно од Солуна ка Скопљу.

Портпарол македонске владе Александар Ђорђев рекао је да ће граница бити отворена и да ће свима бити дозвољен пролаз, осим људима који нису из ратом захваћених подручја.

Око 200 људи покушало је у четвртак да пробије ограду од бодљикаве жице на грчко-македонској граници.

Од прошле недеље, Македонија је ограничила пролаз у северну Европу само за Сиријце, Ирачане и Авганистанце, који се сматрају ратним избеглицама.

Особе друге националности означене су као економски мигранти и речено им је да се врате натраг.

Близу 850.000 људи је ушло у Европску унију ове године, од којих половина у Грчку, а државе европског блока се боре са формулисањем стратегије за решавање кризе.

Безбедносне мере су појачане пошто је потврђено да су најмање два бомбаша, који су учествовали у терористичким нападима 13. новембра у Паризу, ушли у Европу преко Грчке, представљајући се као избеглице.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи