Коњевић: Коалиција ДПС–СДП суштински више не постоји

Потпредседник СДП-а, мање чланице црногорске владајуће коалиције, и министар полиције Рашко Коњевић изјавио је за радио "Антена М" да коалиција ДПС–СДП суштински више не постоји.

Влада је већ техничка и нема суштинску подршку СДП-а, рекао је црногорски министар полиције Рашко Коњевић у емисији "Жива истина", преноси Танјуг.

Коњевић каже да након одговора ДПС-а СДП-у да Иван Брајовић и Вујица Лазовић остају у Влади, суштински је раскинута коалиција СДП–ДПС, пренели су подгорички медији.

ДПС је, каже, недавно одговорио СДП-у да није тренутак за промене у Влади, те да министри Брајовић и Лазовић остају на тим функцијама.

На званичан одговор СДП-а, који је, иначе, био најављен за дане након одласка делегације НАТО-а, неће се још дуго чекати, рекао је и додао да ће одговор на то питање бити дефинисан на седницама органа партије, а током седмице биће одржана и седница Председништва СДП-а.

"Таквим одговором ДПС-а су потврђене две ствари – једна је да су били умешани у конгресна дешавања у СДП-у, а друго је да су потврдили и додатно допринели томе да коалиција ДПС–СДП суштински више не постоји. Влада је већ техничка након такве одлуке ДПС-а и немају нашу суштинску подршку у Влади", рекао је Коњевић.

Упитан како сада доживљава своју позицију у Влади, да ли подржава Владу у којој је министар или СДП чији је потпредседник, Коњевић је рекао:

"Отворимо коалициони споразум и ја сам лојалан њему и политици СДП-а, зато што СДП у свом политичком деловању није прекршио ништа од суштинских ствари које су тамо дефинисане", навео је Коњевић.

А на питање ко су потенцијални постизборни партнери СДП-а, Коњевић верује да ће после добијања позива за НАТО доћи до промена на политичкој сцени.

"Верујем да ће се и нама и ДПС-у и Бошњачкој странци као конституентима власти отворити могућност да то не буду сарадње које су уоквирене само у ово што су данашње политичке сарадње, при чему бих искључио Демократски фронт, посебно након онога што је његово политичко деловање у задњих месец-два. Остају сви они који буду поштовали неколико кључних програмских одредница", истакао је Коњевић.

На питање да ли је у игри и ДПС, Коњевић је одговорио потврдно, пренели су медији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво