Читај ми!

Македонска полиција ухапсила још седам припадника "кумановске групе"

Седам особа за које се сумња да су повезане са "кумановском групом", ухапшено је у четвртак у акцији македонске полиције у Куманову и Скопљу, јављају македонски медији. Тужилаштво тражи да буду задржани у притвору.

Акција македонске полиције обављена је током јутра у селима Танушевци, Брест и Липково у околини Куманова и у Скопљу, а међу седморицом ухапшених је и Ибрахим Муртежани, или "Командант Арачинова".

Та група је ухапшена због сумње да су имали везе са сукобима у Куманову, почетком маја, када су убијена три полицајца, а двадесетак их је рањено. У Куманову је погинуло и десет припадника албанске наоружане групе, док их се тридесет предало.

Македонска полиција је раније данас саопштила да су јаке снаге уз подршку хеликоптера у скопским и кумановским селима спровели акцију хапшења помагача и јатака "кумановске групе".

"Приведено је неколико јатака и сагласно договору са надлежним органима за борбу против организованог и тешког криминала, они ће одмах бити одведени пред надлежног судију", наводе у МУП-у.

Незванично, у акцији у Танушевцима ухапшен је Ф. О., који је помагао групи у насељу Диво, чији је отац такође био део те криминално-терористичке групе, која је у мају пуцала на припаднике кумановске полиције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво