Читај ми!

У Подгорици протест опозиције, демонстранти у шаторима

Испред зграде Скупштине Црне Горе монтирани шатори у којима ће ноћ провести демонстранти опозиционог Демократског фронта, пошто су започели протесте на којима траже формирање прелазне владе и организовање фер избора. Организатори најавили да ће протести трајати све док се не испуне њихови захтеви.

Организатори протеста су најавили да ће грађанска окупљања трајати све док се не испуне њихови захтеви, па су у парку преко пута Скупштине и на улици поред Централне банке већ монтирани шатори за демонстранте који ће ноћ провести у Подгорици, наводи Танјуг.

Пред грађанима су се данас испред парламента појавили лидери ДФ-а, који су поздрављени аплаузом, пренела је Радио-телевизија Црне Горе.

Функционер ДФ-а Коча Павловић поручио је да више неће дозволити да се, како је рекао, избори у Црној Гори краду.

Он је рекао да су одлучили да од Црне Горе праве слободну државу, и да организују слободне изборе.

Наводећи како ће овај дан у историју ући "као почетак пада задњег диктатора у Европи", посланик ДФ-а Јанко Вучинић поручио је да премијер мора да оде.

"Све њих је заједно улица донела и она их мора однети", рекао је Вучинић.

Испред парламента су стигли лидери ДФ-а Андрија Мандић, Предраг Булатовић, Небојша Медојевић, Бранко Радуловић, Милан Кнежевић...

На протесте су организовано након 14 сати кренули грађани из Никшића, Берана, Пљеваља, Бијелог Поља, Андријевице, Херцег Новог...

Протест су обезбеђивале јаке безбедносне снаге, а поједини учесници протеста гађали су боцама и каменицама полицијске службенике, јавља РТЦГ.

Организатори су у суботу поручили да ће протест у Подгорици бити демократски и миран скуп грађана и да ће довести до формирања прелазне владе, а потом и демократских избора.

Из Управе полиције је поручено да ће ово јавно окупљање бити снимано.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво