Читај ми!

Пријава против Пуповца због "Лијепа наша хаубицо"

Хрватска странка права поднела је кривичну пријаву против портала "Новости" и Српског народног вијећа, чији је председник Милорад Пуповац, због "омаловажавања химне Хрватске, односно политике провоцирања хрватског народа".

Странка коју предводи Данијел Срб прецизира да је поднела пријаву против портала Новости, интернет издања истоименог недељника, СНВ-а и Пуповца као издавача портала, главног уредника Ивице Ђикића, извршног уредника портала Тамаре Опачић и новинара Николе Бајта, преноси Танјуг.

Та странка се, према писању Т портала, на кривичну пријаву одлучила због песме "Лијепа наша хаубицо", објављеној на порталу Новости у дане обележавања годишњице "Олује". 

У појашњену ХСП наводи да начин рада тог портала и СНВ-а "не само да омаловажава националне симболе, већ и да континуирано спроводе политику провоцирања хрватског народа искривљавањем историјских чињеница и омаловажавањем хрватског народа", пренео је загребачки Вечерњи лист.

"Очито је да портал Новости, односно СНВ, нису прихватили, иако је прошло 25 година, да је Хрватска самостална држава у којој не могу спроводити политику Србије и зацртани програм Меморандума САНУ", наведено је у саопштењу које потписује Срб.

Додају и како њихов начин рада није у циљу промовисања позитивних вредности и досега у раду српске народне заједнице, већ да је пресликана политика из Србије.

"Деловање овог портала за последицу има и учестало паљење застава на истоку Хрватске, па тако сведочимо о паљењу застава у Вуковару, Пачетину и Винковцима, а сви се још сећамо насловнице портала када су се сударила два хрватска авиона, што је још једна у низу провокација", сматрају у Хрватској странци права.

На војној паради у Загребу, 4. августа, први пут су хрватској јавности приказане две самоходне хаубице "ПзХ 2000" од 12, колико је Хрватска војска наручила од произвођача из Немачке.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво