Пријава против Пуповца због "Лијепа наша хаубицо"

Хрватска странка права поднела је кривичну пријаву против портала "Новости" и Српског народног вијећа, чији је председник Милорад Пуповац, због "омаловажавања химне Хрватске, односно политике провоцирања хрватског народа".

Странка коју предводи Данијел Срб прецизира да је поднела пријаву против портала Новости, интернет издања истоименог недељника, СНВ-а и Пуповца као издавача портала, главног уредника Ивице Ђикића, извршног уредника портала Тамаре Опачић и новинара Николе Бајта, преноси Танјуг.

Та странка се, према писању Т портала, на кривичну пријаву одлучила због песме "Лијепа наша хаубицо", објављеној на порталу Новости у дане обележавања годишњице "Олује". 

У појашњену ХСП наводи да начин рада тог портала и СНВ-а "не само да омаловажава националне симболе, већ и да континуирано спроводе политику провоцирања хрватског народа искривљавањем историјских чињеница и омаловажавањем хрватског народа", пренео је загребачки Вечерњи лист.

"Очито је да портал Новости, односно СНВ, нису прихватили, иако је прошло 25 година, да је Хрватска самостална држава у којој не могу спроводити политику Србије и зацртани програм Меморандума САНУ", наведено је у саопштењу које потписује Срб.

Додају и како њихов начин рада није у циљу промовисања позитивних вредности и досега у раду српске народне заједнице, већ да је пресликана политика из Србије.

"Деловање овог портала за последицу има и учестало паљење застава на истоку Хрватске, па тако сведочимо о паљењу застава у Вуковару, Пачетину и Винковцима, а сви се још сећамо насловнице портала када су се сударила два хрватска авиона, што је још једна у низу провокација", сматрају у Хрватској странци права.

На војној паради у Загребу, 4. августа, први пут су хрватској јавности приказане две самоходне хаубице "ПзХ 2000" од 12, колико је Хрватска војска наручила од произвођача из Немачке.

број коментара 10 Пошаљи коментар
(петак, 14. авг 2015, 21:16) - anonymous [нерегистровани]

Srbi iz Hrvatske...

...nisu nikada sprovodili "politiku SANU" ,osim u glavama ultradesnicarske HSP,vec su se samo borili za goli opstanak na svojim ognjistima svesni sta moze da im se desi.Nazalost u tome nisu uspeli!
Bojim se da HSP samo glasno govori ono sto vecina politicara u RH misli!?

(петак, 14. авг 2015, 19:07) - ing.Miloš Đonović [нерегистровани]

Ljubljana,Kvedrova 18

Hrvati i Srbi su dva slovanska naroda koje zive jedan pored drugog.Jugoslavija je bila rjesenje gdje su oboji imali svoja prava i duznosti.Pokazalo se je da je drugi pravac bio ishitren.

(петак, 14. авг 2015, 17:27) - Srbin iz Pačetina kod Vukovara [нерегистровани]

Budimo ljudi a ne neljudi

Da, sve je jasno Hrvatski narod je rimo-katoličke veroispovesti koji sebe smatraju Hrišćanima , a njihova vlada odbacuje najveće vrednosti hrišćanstva praštanja i pomirenja koje Vlada Srbije pruža. Šta ćemo sada gospodo pravaši ? Istina cela Vama je poznata, da su Srbi u Hrvatskoj bili konstitutivni narod Hrvatske , a sada su svedeni na manjinu i ta manjinska prava im se oduzimaju u Hrvatskoj.

(петак, 14. авг 2015, 16:35) - Патриот [нерегистровани]

Истина по некад боли!

Када би Хрватска заиста била демокртска земља како се представља, онда би ову песму препоручила оним назадним елементима који славе погром Срба у "Бљеску" и "Олуји" за химну. Јер ко слави погром стотина хиљада људи неке друге националности као своју победу показује да с њим нешто веома озбиљно није уреду. Прогнати толике недужне људе а говорити да ти прогнани искривљују историју јер говоре истину о својим патњама, је лицемерство у правом смислу те речи. Званична власт пише историју по оној народној: "Што је баби мило, то јој се и снило" и ко тврди другачије тај искривљује (њихову искривљену) историју. Песма је одлична и поре свега историјски и политички тачна, све честитке аутору.Ко гледа ХРТ и друге хрватске вести не може да има другачије мишљење о хрватској политици према Србима, него што их ова песма изражава...

(петак, 14. авг 2015, 14:20) - antiprotivan [нерегистровани]

sizofrenija

Apsurdnost svega sto se desava na ovim prostorima pogotovo kod nacionalistickih prepucavanja je u tome da se javno proklamovani hrvatski nacionalista i pravas preziva SRB ( ako ste primetili).Sad zamislite to ludilo i konfuziju u glavi coveka koji se preziva Srb a treba da dokaze da je najveci u svih Hrvata.
Mislim sta reci a ne zaplakati.

(петак, 14. авг 2015, 14:14) - глас разума [нерегистровани]

јел ово закаснела првоаприлска шала ?

Хахаха што се слатко насмејах... Хрвати се жале на кривотворење повијести... па зар има већих кривотвораца историје од самих Хрвата ?
Али буквално сваки дан се могу прочитати неке њихове подле акције против Срба и Србије, ма овај или онај начин... Људи се нон-стоп баве нама и недају мира. Страшно и жалосно!

(петак, 14. авг 2015, 14:07) - anonymous [нерегистровани]

E ,cuj

da je napisano :" lijepa nasa svastiko"ubedjen sam da se niko nebi bunio a Pupovac bi bio pohvaljen za uspesnu saradnju .

(петак, 14. авг 2015, 13:36) - Здравко [нерегистровани]

Застава

Фобија и од поезије. "Деловање овог портала за последицу има и учестало паљење застава на истоку Хрватске у Вуковару, Пачетину и Винковцима" ( и поред тога што нису доказали учешће Срба).

(петак, 14. авг 2015, 13:20) - anonymous [нерегистровани]

Umetnost

To se zove umetnicka sloboda.Optuzbe su besmislene.

(петак, 14. авг 2015, 12:51) - anonymous [нерегистровани]

poezija

a šta fali, baš je lepa pesma